Támogasd a hallgatókat!

Gyakorlati tudás átadása – szakmai segítségnyújtás

A szorosra fűzött együttműködéseknek köszönhetően partnereink rendszeres vendégei tanóráinknak, ahol nem csak személyes élettörténetüket, a képviselt céget tudják bemutatni, hanem egy-egy aktuális piaci, megoldásra váró problémát is megismertethetnek a hallgatósággal. A közös munka és ötletelés remek lehetőséget biztosítanak, arra hogy partnereink közvetlenebb, személyesebb találkozások keretében megismerjék a leendő közgazdászok képességét, tudását, kreativitását, rátermettségüket, felkészültségüket.

 

Networking

A Karon működő Tehetségpont és a Center of Applied Learning célja, hogy hozzásegítse a Kar hallgatóit tehetségük felismeréséhez, támogassák őket annak kibontakoztatásában, szakmai sikereik elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő piaci értékének növeléséhez. Mindehhez szükségünk van a munkaerőpiac szereplőinek folyamatos visszajelzésére és aktív együttműködésére.

Összegyűjtjük mindazon programokat, rendezvényeket, ahol a hallgatóknak lehetősége van a munkáltatókkal való közvetlen kapcsolatfelvételre, partner minden ilyen rendezvény szervezésében és támogatásában. Kiemelt rendezvényeink minden szemeszterben megrendezésre kerülő vállalati hetek, ahol lehetőséget adunk a vállalatok bemutatkozására, szakmai előadások tartására és a leendő munkaerő toborzására is.

Örömmel fogadunk bármilyen vállalati kezdeményezést, amely azt a célt szolgálja, hogy hallgatóink jobban felkészüljenek a munka világára, hiteles és sikeres szakemberként vigyék Karunk és Egyetemünk hírét.

 

Anyagi támogatás

Segítsen Ön is egy olyan támogatási rendszer működtetésében, amely lehetővé teszi, hogy a pályaválasztási döntés ne elsődlegesen financiális kérdés legyen. A PTE Közgazdaságtudományi Karára felvett önköltséges hallgatók tanulmányainak támogatásában nagymértékben számítunk vállalati és intézményi partnereink közreműködésére. A hallgatók támogatása nem csupán társadalmi, de a közgazdász-képzés iránti felelősségvállalás része is kell, hogy legyen. Vállalati partnereink segítségét céges ösztöndíjak, gyakornoki programok, gyakornoki helyek, álláslehetőségek formájában várjuk.

Az alábbiakban összeállított javaslat-csomaggal a támogatási lehetőségek minél szélesebb skáláját szeretnénk bemutatni. Természetesen az egyedi igények, egyéni ötletek iránt is nyitottak vagyunk, igyekszünk ezeket a jogszabályi lehetőségek keretein belül beépíteni a támogatási formák közé

A vállalkozások, intézmények által finanszírozott támogatásokat a Kar - megállapodás szerint a támogató szervezet képviselőjének bevonásával - az alábbi kategóriákban kívánja felosztani a hallgatók között:

  • tanulmányi,
  • szociális vagy
  • a vállalat által egyedileg meghatározott (pl. kiemelkedő tanulmányi vagy sportteljesítményért, közéleti tevékenységért, stb.) támogatás nyújtására.

 

Állás és szakmai gyakorlat

Segítséget nyújtunk a magas színvonalon képzett hallgatóink és az üzleti, intézményi szféra képviselői közötti kapcsolat megteremtésében azáltal, hogy partnereink állás és szakmai gyakorlati ajánlatait saját kommunikációs csatornáinkon nyilvánossá tesszük hallgatóink számára.

Üzleti szakos hallgatóink 12 hetes kötelező szakmai gyakorlaton vesznek részt. A Kar a kiemelt partnerei számára lehetőséget nyújt arra, hogy az általa felajánlott gyakorlati helyre jelentkező hallgatók önéletrajzába betekinthessen, illetve interjúra hívja. Amennyiben a gazdálkodó szervezet elégedett a hallgató teljesítményével, akár állást is ajánlhat számára.

 

Infrastruktúra

Tovább folytatjuk a Kar által megkezdett teremszponzorálási projektet. A PTE Közgazdaságtudományi Karán több évre visszatekintő gyakorlat, hogy a Kart támogatni kívánó, rendszeres jelenléttel megjelenni akaró üzleti vállalkozások tantermeink névszponzorai lesznek. Melynek ellentételezéseként a Kar vállalja a terem átnevezése során a cég által megadott név és logo folyosón való kihelyezését, a terem nevének órarendben történő feltüntetését. A termen belül a vállalat szabadon dönthet dekoráció elhelyezéséről, promóciós anyagok kijuttatását elősegítő berendezési tárgyak elhelyezéséről.