Tevékenységünk

Az alumni szó jelentése öregdiák(ok). Ez ma már egy nemzetközileg használt kifejezés azokra, akik egy adott iskola, intézmény végzett diákjai.

Ma már szinte minden felsőoktatási intézmény tevékenységében jelentős szerepe van az intézmény már végzett hallgatóival történő kapcsolattartásnak. A Pécsiközgázon is kiemelt fontosságú, hogy erősítsük kapcsolatunkat a végzett hallgatóinkkal, melyben honlapunk is segítséget kíván nyújtani a minél szorosabb együttműködéshez a Kar és Alumnik között. 

A Pécsiközgáz Alumni az intézmény hallgatóinak összessége, legyenek teljes képzést elvégzők, részképzésesek, cserehallgatók, nappalisok, levelezősök – bárki, aki valaha beiratkozott a PTE Közgazdaságtudományi Karára. Ennek érdekében a PTE Közgazdaságtudományi Kara az önkéntes adatszolgáltatás mellett elkezdte szisztematikusan regisztrálni és adatbázisba gyűjteni diplomázó hallgatóinak adatait. Ezzel volt hallgatói számára megteremtette egy Alumni szervezet akkor még laza kereteit. A következő fontos lépés 2010-ben, a Pécsiközgáz alapításának 40 éves évfordulójához kapcsolódóan a laza keretek között ugyan már létező, de nem túl aktívan működő Pécsiközgáz Alumni szervezet felélesztése és megerősítése volt. A Kar ehhez kapcsolódó rendezvényein 900 Alumni vett részt, majd 2011-ben 7 évfolyam végzett hallgatóit vártuk. A Kar vezetése egyik kiemelt feladatának tekinti a volt hallgatókkal való kapcsolattartást. 

Az Alumni rendszerek, szervezetek felépítése és működtetése minden oktatási intézmény számára nagy jelentőséggel bír több szempontból is. Az anyaintézményhez kötődő közösség kialakulása kapcsolatrendszert, beiskolázási bázist, szakmai együttműködést és nem utolsó sorban anyagi támogatást – legyen ez személyes vagy vállalaton keresztül megvalósuló – jelenthet az alma maternek. A Kar számos eszközt igénybe véve igyekszik közösséget építeni volt hallgatóival: jelen van az ismert közösségi portálokon.

A Pécsiközgáz Alumni szervezetéhez való csatlakozás lehetővé teszi, hogy a KTK volt hallgatói személyes és szakmai hálózatokat hozzanak létre, információt cseréljenek, megosszák, dokumentálják közös élményeiket - legyenek ezek akár több évtizedre visszanyúlóak, vagy egészen frissek.  A Kar célja, hogy élő kapcsolatrendszert, széleskörű információs bázist és az egyetemi éveket követően is hasznos szolgáltatásokat biztosítson a közösség tagjai számára.