Alumni kisokos

Regisztráció

A regisztráció az alábbi oldalon érhető el: Regisztráció >

Az alumni oldal teljeskörű használatához regisztrációra van szükség, ugyanis számos tartalom, mint például képgalériák és évfolyamlisták csak így érhetők el.

A korábbi alumni oldalon végrehajtott regisztrációja ezen az oldalon nem érvényes, azt meg kell újítania az új oldal használatához.

A regisztráció során az alábbi adatok megadása szükséges:

Diploma/oklevél száma: Kérjük, hogy mindenképpen ügyeljen az azonosítószám hibátlan megadására, ugyanis a rendszer ez alapján fogja elbírálni a jogosultságát! Az azonosítószámot a végzettségét igazoló dokumentumon (diplomán, oklevélen) találja, melynek formátuma lehet például betűkből és 2-3 jegyű számból álló kód / a végzettség megszerzésének éve – pl.: KTK0001/2021).

A rendszer a diplomaszám alapján automatikusan meg fogja adni az Ön által elvégzett képzés nevét, ezt a bejelentkezés során saját profiljában is látni fogja. 

Amennyiben Ön több diploma-, illetve oklevélszámmal rendelkezik, úgy ezeket a profil szerkesztése oldalon tudja megadni. Kérjük, hogy véletlenül se regisztráljon be újabb email címmel és az újabb diplomaszámmal, mert Önnek és csoporttársainak is egyszerűbb, amennyiben csak egy profilt kell számon tartsanak.

Email cím: Kérjük, itt mindenképpen olyan email címet adjon meg, amit rendszeresen használ, ugyanis a rendszer erre az email címre fogja elküldeni Önnek a felhasználáshoz szükséges értesítéseket!

Vezetéknév: Kérjük, itt a diplomáján/oklevelén szereplő nevet adja meg, ugyanis a rendszer a diplomaszámhoz hasonlóan ez alapján fogja engedélyezni Önnek a regisztrációt, illetve elbírálni felhasználói jogosultságát!

Keresztnév: Hasonlóan a vezetéknévhez, kérjük itt a diplomán/oklevélen szereplő nevet adja meg!

Nem: Kérjük, adja meg nemét (férfi vagy nő)!

Születési dátum: Kérjük, adja meg születési dátumát, ugyanis a rendszer a diplomaszámhoz és a névhez hasonlóan ezt is ellenőrzi és ennek megléte esetén engedélyezi a regisztrációt.

Jelszó: Tapasztalni fogja, hogy a regisztráció során jelszót nem kell megadni. A rendszer ugyanis előbb egy fiókadatokat tartalmazó, regisztrációt megerősítő értesítőt levelet fog küldeni Önnek a regisztráció során megadott email címére. Az emailben található linkre kattintva tud majd belépni az oldalra, ahol a profil szerkesztése nézetben meg tud adni egy jelszót, amit a későbbiekben az email cím mellett minden egyes bejelentkezés során meg kell majd adnia. Kérjük, hogy bejelentkezési adatait jegyezze meg, azokat, főleg jelszavát, senkinek se küldje el és senkivel se ossza meg! Vigyázzon személyes adatai biztonságára!

Amennyiben problémája merül fel a regisztráció során, kérjük, hogy a tapasztalt hibát az Hibabejelentés > oldalon található űrlap kitöltésével jelezze felénk. Az űrlap kitöltéséről és annak elküldését követően a rendszer automatikusan értesít minket a hibáról, amit mi igyekszünk mielőbb orvosolni, és Önnek az űrlapban megadott email címre visszajelezni.

 

Bejelentkezés

Sikeres regisztrációt követően Ön be tud jelentkezni a Bejelentkezés > oldalon és így a rejtett tartalmakat is eléri, illetve volt csoporttársaira is rákereshet az évfolyamlista oldalon. Ennek részleteiről a későbbiekben írunk.

A bejelentkezésnél meg kell adnia a Regisztráció során megadott email címét, illetve jelszavát.

Amennyiben nem emlékszik jelszavára, nem kell megijednie, ugyanis a jelszavát bármikor visszaállíthatja a Jelszó visszaállítása >. Kérjük, arra feltétlenül ügyeljen itt, hogy a regisztráció során megadott email címét adja meg, különben a rendszer ismeretlen felhasználóként fogja Önt kezelni, így nem fogja Önnek emailben elküldeni az új jelszavát.

 

Kijelentkezés

Kérjük, az oldal elhagyása előtt mindig jelentkezzen ki, ezzel is vigyázva Ön és végzett hallgatóink személyes adataira! A kijelentkezésre szolgáló gombot oldal fejlécében, a „Profil” gomb mellett találja.

 

Profil szerkesztése

Profilját az oldal fejlécében található „Profil” gomba kattintva tudja elérni, csak és kizárólag bejelentkezést követően.

 

Profilkép

A profil szerkesztői nézetében Ön fel tud tölteni egy profilképet, hogy volt csoporttársai könnyebben be tudják Önt azonosítani, illetve számos elérhetőséget megadhat, amik segíthetnek a csoporttársak és barátok közötti kapcsolattartásban.

 

Személyes adatok

Nem: A nemnél a regisztráció során megadott opciót fogja látni.

Név (titulus, vezetéknév, keresztnév): A névnél a regisztráció során megadott titulus, vezetéknév, keresztnév fog szerepelni.

Becenév: Amennyiben az egyetemi évek alatt sokan becenevéről ismerték Önt, úgy érdemes azt a mezőt is kitöltenie.

 

Elérhetőségeim

Cím megadása során, ország kiválasztását követően az Ön országára jellemző cím mezők is megjelennek. Kérjük, itt olyan címet adjon meg, amin volt csoporttársai, illetve az alumni oldal kezelői el tudják Önt érni, amennyiben szükséges.

Telefonszámok: Itt megadhatja mobilszámát vagy akár munkahelyi telefonszámát is. 

Online profilok: A profiljában számos online profilt is megadhat az elérhetőség hozzáadása gombra kattintva, ezek lehetnek:

 • Skype felhasználói név
 • LinkedIn profil linkje
 • Facebook profil linkje
 • Instagram profil linkje, illetve
 • saját weboldal elérhetősége

Érdemes ezeket megadni, hogy az alumni közösség tagjai még könnyebben fel tudják Önnel venni a kapcsolatot és nyomon tudják követni az Ön szakmai pályafutását.

 

Tanulmányok

A Tanulmányok mező alatt Ön látni fogja, hogy a regisztráció során megadott diploma-/oklevélszámához milyen képzésnév tartozik, illetve Ön melyik évben végzett. Ezeket az adatokat a rendszer automatikusan megadja, egyéni szerkesztésre nincs lehetőség.

Amennyiben Ön több oklevelet, illetve diplomát is szerzett, úgy itt tudja ezeket megadni a diplomán, illetve oklevélen szereplő szám beírásával. A képzés pontos nevét a rendszer automatikusan meg fogja adni, így a vonatkozó mezőket automatikusan ki fogja tölteni. További végzettség hozzáadása esetén az oldal adminjai automatikus értesítést kapnak a módosítás jóváhagyása végett. A képzés neve csak a jóváhagyást követően fog megjelenni az Ön profiljában. 

Kérjük, amennyiben a tanulmányok alatt helytelen adatot lát, úgy vegye fel velünk a kapcsolatot a Hibabejelentés > oldalon keresztül., ugyanis  a rendszer által automatiksuan generált adatokat csak az alumni oldal kezelői tudják szerkeszteni.

 

Hozzáférés és biztonság

Email cím: A mező alatt a regisztráció során megadott email címet fogja látni. Ezt a későbbiekben módosíthatja, amennyiben az email címet elírta vagy inkább egy másik email címet kíván használni.

Jelszó: A jelszavát profiljába belépve is megváltoztathatja, ehhez természetesen meg kell adnia a jelenlegi jelszavát. Amennyiben nem emlékszik jelenlegi jelszavára, mégis profiljába be van jelentkezve, úgy kijelentkezést követően érdemes jelszavát a Jelszó visszaállítása > oldalon visszaállítani.

 

Beállítások

Webhely nyelve: A webhely nyelvét is meg tudja adni, ezzel is jelezve az alumni oldal kezelőinek, hogy milyen nyelven kívánja használni az oldalt, továbbá milyen nyelvű rendszerértesítéseket szeretne kapni.

Hírlevél feliratkozás: Ugyanitt látni fog egy hírlevél feliratkozásra vonatkozó mezőt is, amennyiben Ön a jövőben értesülni szeretne az alma materrel kapcsolatos hírekről, úgy annak megfelelően be kell pipálni a mezőt. 

A későbbi újra aktiváláshoz kollégáink segítségére lesz szüksége, akikkel az alumni@ktk.pte.hu email címen tudja felvenni a kapcsolatot.

 

Évfolyamlista

Az oldalon található évfolyamlistát az oldal fejlécében található „Évfolyamlista” gombra kattintva vagy közvetlenül a https://alumni.ktk.pte.hu/hu/evfolyamlista címen tudja elérni.

Az évfolyamlistában minden volt Pécsiközgázos hallgató szerepel, akik között az alábbi szűrők segítségével lehet keresni:

 • Név
 • Végzés éve
 • Elvégzett szak neve
 • Elvégzett képzés szintje

Amennyiben valakinek aktív a profilja (tehát beregisztrált felhasználó), úgy a neve lila színnel fog szerepelni a listában, ebben az esetben a név linkként viselkedve kattintható. A névre kattintva a keresett személy profilja megtekinthető.

 

Oldalon megtalálható tartalmak

Az https://alumni.ktk.pte.hu/ oldalon igyekeztünk olyan tartalmaknak helyet adni, amelyek végzett hallgatók számára érdekesek lehetnek.

Alumni

Az Alumni menüpontban a Pécsiközgáz Alumni Tanács tevékenységéről és feladatairól olvashatnak.

A Tevékenységünk almenüpontban a Marketing irodánk alumnival kapcsolatos missziójáról és feladatairól tájékozódhat.

A Támogasd a hallgatókat! részben arra buzdítjuk végzett hallgatóinkat, hogy képességeikhez és lehetőségeikhez mérten támogassák a jelenlegi hallgatókat, hogy ők is minél sikeresebb karriert futhassanak be.

Az interjúk részben végzett hallgatóinkról olvashat történeteket. Amennyiben szívesen elmesélné a saját karriertörténetét, akkor kérjük, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot az alumni@ktk.pte.hu email címen.

 

Szolgáltatások

Szolgáltatásaink között ismertetjük:

 • az alumni találkozók szervezésének módját és lehetőségeit,
 • a végzettjeink számára releváns és érdekes képzéseinket,
 • a végzettek számára nyújtott különféle képzési és egyéb kedvezményeket.
 • továbbá elérhetővé tesszük végzett hallgatóink és partnereink által beküldött legfrissebb álláshirdetéseket.

Amennyiben Ön is munkaerőt keres és szívesen alkalmazna Pécsiközgázon végzetteket, úgy kérjük az Álláshirdetés feladása > oldalon keresztül küldje el nekünk a meghirdetett pozíció részleteit.

 

Médiatár

A médiatárban tesszük közzé a diplomaosztók képei mellett az évfolyamtalálkozók képeit is.

Szívesen fogadunk továbbá mindennemű archív anyagot (régi fotókat és szkennelt dokumentumokat, érdekes történeteket), amikkel még színesebbé tehetjük az alumni oldalt és az alumni közösség mindennapjait. Kérjük, mindezeket a Médiaarchív >  oldalon keresztül küldje el nekünk!

 

Kapcsolat

A kapcsolat oldalon közzétettük alumni munkatársaink elérhetőségeit, akikkel bátran felveheti a kapcsolatot a megadott elérhetőségek bármelyikén.

 


Bízunk benne, hogy ezzel a kis összefoglaló anyaggal segíteni tudtunk Önnek az alumni oldal használatában.

Kérdés, illetve kérés esetén kérjük, bártan vegye fel velünk a kapcsolatot!

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudomány Kar

H-7622, Pécs Rákóczi út 80. I +36-72/501-599 I alumni@ktk.pte.hu

Kellemes böngészést és nosztalgiázást kívánva, Pécsiközgáz Marketing iroda