Tevékenységünk - Pécsiközgáz Alumni

Az alumni szó jelentése öregdiákok, ami mára egy nemzetközileg használt kifejezéssé nőtte ki magát egy adott iskola, intézmény végzett diákjainak megnevezésére.

A Pécsiközgázon kiemelt fontosságú, hogy erősítsük kapcsolatunkat a végzett hallgatóinkkal, melyben honlapunk is segítséget kíván nyújtani a minél szorosabb együttműködéshez a Kar és az Alumni tagok között. 

A Pécsiközgáz Alumni az intézmény hallgatóinak összessége, legyenek teljes képzést elvégzők, részképzésesek, cserehallgatók, nappalisok, levelezősök – bárki, aki valaha beiratkozott a PTE Közgazdaságtudományi Karára. Ennek érdekében a Kar az önkéntes adatszolgáltatás mellett elkezdte szisztematikusan regisztrálni és adatbázisba gyűjteni diplomázó hallgatóinak adatait. Ezzel volt hallgatói számára megteremtette egy Alumni szervezet akkor még laza kereteit.

Alumni1

A következő fontos lépés 2010-ben, a Pécsiközgáz alapításának 40 éves évfordulójához kapcsolódóan a laza keretek között ugyan már létező, de nem túl aktívan működő Pécsiközgáz Alumni szervezet felélesztése és megerősítése volt. A Kar ehhez kapcsolódó rendezvényein 900 Alumni vett részt, majd 2011-ben 7 évfolyam végzett hallgatóit vártuk.

Ezt követően is számos fejlesztésen ment át a kari Alumni rendszer, amiknek eredményeképpen 2022-ben létrejött az Alumni Iroda. A legutóbbi, 2022-es évben 10 évfolyam találkozója került megrendezésre és számos olyan kezdeményezés látott napvilágot, amelyek az Alumni tagok mélyebb bevonódását teszik lehetővé Karunk ökoszisztémájába.

A Kar vezetése egyik kiemelt feladatának tekinti a volt hallgatókkal való kapcsolattartást. Az anyaintézményhez kötődő közösség kialakulása kapcsolatrendszert, beiskolázási bázist, szakmai együttműködést és nem utolsó sorban anyagi támogatást – legyen ez személyes vagy vállalaton keresztül megvalósuló – jelenthet az alma maternek.

Alumni2

A Pécsiközgáz Alumni szervezetéhez való csatlakozás lehetővé teszi, hogy a KTK volt hallgatói személyes és szakmai hálózatokat hozzanak létre, információt cseréljenek, megosszák, dokumentálják közös élményeiket - legyenek ezek akár több évtizedre visszanyúlóak, vagy egészen frissek. 

A Kar célja, hogy élő kapcsolatrendszert, széleskörű információs bázist és az egyetemi éveket követően is hasznos szolgáltatásokat biztosítson a közösség tagjai számára.

Regisztráljon Ön is és maradjon részese a Pécsiközgáz pezsgő közösségének! >>>